Tuesday, 20 March 2018

Third Baby In the House..!

Assalammualaikum...

Lama Mommy tak post entry kat blog sendu Mommy nie kan...

Lama sangat... Lama... Last posting pun just copy paste punya entry... huhuhu~

Last year 1 entry je post... hahaha..!

Kali nie tetiba laptop nie on je..

So, tangan nie gatal nak taip entry...

Jadinya... Mommy buat entry pasal baby no 3 Mommy laa... hehe~

Cerita baby no 2 pun Mommy tak sempat nak buat kat blog nie...

Ni terus buat entry pasal baby No 3...

Hari nie kebetulan genap sebulan Baby No 3 Mommy...

Baby No 3 Mommy lahir pada 20 Februari 2018 dan telah diberi nama
Ayshana Syaeeqa Al-Aufaa.. 

Hehehehehe...! Yesssssssss...!

Its Baby GIRL...

Baby yang ditunggu-tunggu oleh Walid nya..

Anak 1st dan 2nd Mommy kan anak lelaki...

Nanti Mommy update kisah bersalin Baby Al-Aufaa Mommy nie...

Tadi check-up sebulan... Berat baby dah bertambah ke 4.3kg...

Baby Al-Aufaa lahir 3.2kg... masa 10 hari.. berat dalam 3.7kg... masa 20 hari macam tu berat dalam 4.0kg...

Alhamdulillah Baby Al-Aufaa membesar dengan sihat walaupun masih disahkan jaundice... Pro-long jaundice....

Nanti Mommy continue story lagi... Esok kene refer ke hospital sebab pro-long jaundice tue..




Till meet you again readers... Hahahahahha~

Tuesday, 11 July 2017

Beli Rumah Murah Di Malaysia

Ini senarai antara beberapa skim rumah mampu milik yang ada di Malaysia.


2. SKIM RUMAH PERTAMAKU - http://www.srp.com.my/bm/

3. Perumahan Penjawat Awam 1 Malaysia -
https://www.ppa1m.gov.my/


5. Rumah Mesra Rakyat 1 Malaysia - http://www.spnbmesra.com.my/


7. Skim Rent To Own - http://www.pr1ma.my/rto.php?lang=bm

8. BSN MyHome (Program Perumahan Rakyat) - http://www.mybsn.com.my/content.xhtml?contentId=146



11. Perumahan Awam Kos Rendah DBKL - http://eperumahan.dbkl.gov.my/…/syarat-permohonan-kadar-sewa

Komen~Komen~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...