Tuesday, 22 November 2016

GEM Five : Loreal Paris Skincare...

Ini bukan entry sponsored by GEM Five...

Hehehehe~!

Tapi Mummy teruja beli dengan GEM Five sebab dapat diskaun 50% on Loreal product...

Mummy is ratu online... 

See... kat handphone Mummy semua ada...

Shoppee...
Lazada..
GEM Five...
11 Street...
Tesco Online...

Semua apps nie memang Mummy selalu on dan scroll bila bebosan tue...

Then tetiba akan masuk Add Chart dan terus ke Make Payment... 
huhuhu~!!



Ni dok scroll Lazada dan GEM Five... Tetiba ternampak pop out iklan Loreal kat GEM Five...

Belanja minimum RM 100.00 akan dapat diskaun RM50.00

So, lelaju la Mummy scroll barang apa nak dibeli...


So, ini lah hasil rembatan Mummy kat GEM Five..!

Memang murah... Sebab selalu if skin care macam nie... 
Mummy selalu beli kat Guardian or Watsons...

Sebab kalau beli products nie kat Tesco or Giant... Mahal sikit...

Eh bukan mahal sikit... Mahal naw naw...

Memang normal price Milky Foam Loreal tue dalam RM 26.00 - RM27.00

Kalau kat Guardian or Watsons tue.. If tengah promo... kadang dapat dalam RM 16.00 - RM 18.00

Kan beza banyak tue... huhuhu~

If zaman sekarang nie... zaman GST... everything kene pikir... 
bukan setakat berkira even seringgit pun... 

Every single cents is counted... huhuhuhu~!

Total barang yang Mummy beli adalah RM 100.54 (5 tiub pencuci muka)

Plus postage : RM 7.00

Total to be paid : RM 107.54

Tapi bila kita masukkan voucher code : BEAUTY50

Terus deduct RM 50.00 

Hanya perlu bayar RM 57.54 SAHAJA...

Memang over jimat nie..!!

Thank you GEM Five... hehehehe~




So, ini lah hasilnya... RM 57.54 for 5 tiubs of facial foam Loreal Paris...

Order mengambil masa dalam 5 hari bekerja jugak la... 




Monday, 21 November 2016

Johnson's Baby Skincare Wipes

Hi..!

Hari ni Mummy nak cerita ceriti pasal barangan baby yang pernah Mummy pakai...

Johnson's Baby..

Jenama yang tidak asing lagi bagi family Mummy... Sebab dari zaman adik Mummy lahir lagi.. Mak Mummy memang pakai jenama nie jee... Memang Mummy ingat sangat...!
Mummy rase kebanyakkan family lain pun sama macam Mummy kan... Mesti korang pun pernah dan memang pemakai barangan Johnson's Baby nie... Cepat ngaku..! ;P

Dari baby bath, baby powder, baby lotion, baby oil... Semua dari Johnson's Baby... 
Then masa adik Mummy lahir tue.. Mummy dah besar dah darjah satu kot time tue...

So, memang Mummy pakai baby bath dari Johnson's Baby jugak... kira jimat laa... Mak Mummy beli baby bath untuk mandikan adik Mummy... Mummy pun pakai sekali... Mummy suke mandi pakai baby bath Johnson's Baby... Hahahaha..! Adik Mummy pun dah umur 24 tahun sekarang..!!

Mummy suka bau baby bath Johnson's Baby tue.. sebab wangi dan terasa bau baby sentiasa... Hehehe!

Then dah besar sikit or dah remaja pulak... bertukar pakai milk baby bath dari Johnson's Baby.. Kengkunun nak mandi susu la kan... Dah remaja... dah pandai la nak halus muluskan kulit.. Hahaha..!

Memang Mummy jarang tukar gel mandian.... Tetap pakai jenama Johnson's Baby....

Dah ada anak ni... pakai barangan Johnson's Baby kat anak pulak... Hehehe..!
Memang jenama turun temurun tue...

Hari ni Mummy nak cerita pasal Johnson's Baby Skincare Wipes pulak...
Wipes ni memang kene selalu ada dalam handbag Mummy selalu... Even tak ada anak pun memang Mummy pakai Wipes nie... 


Johnson's Baby Skincare Wipes...

Yang ni ultra sensitive fragrance free... wipes nie memang sangat lembut then tisu basah yang best...

Johnson's Baby Skincare Wipes ini membantu membersih secara lembut dan memberi perlindungan tambahan di kawasan lampin bayi sejak kelahiran. Setiap helai wipes / tisu diperkayakan dengan formula agen pelembap yang TERBUKTI SECARA KLINIKAL boleh membersihkan kulit bayi secara lembut dan efektif sebelum meninggalkan lapisan pelembap yang dapat melembutkan dan melindungi kulit bayi daripada ruam.



Mummy memang suka dengan Johnson's Baby nie sebab tisu die bebetul basah... 
Mummy ada pakai wipes lain.... memang kurang kebasahan nye...

Sebagai contoh... Mummy kene pakai banyak wipes kalau Al-Aish poo poo untuk make sure bebetul bersih if Mummy pakai wipes / tisu basah jenama lain... Sebab bila travel nak balik kampung nie.. Kadang Mummy nak mudah dan nak senang.. Mummy pakai wipes jee.. Sementara Walid berenti kat R&R untuk bersihkan Al-Aish poo poo or tukar diapar Al-Aish masa baby dedulu....

If pakai Johnson's Baby Skincare Wipes nie.. pakai dalam 3-4 helai pun dah cukup dah...
Dah bersih muntot Al-Aish... Sebab wipes / tisu nie bebetul basah...

Then Mummy yakin muntot Al-Aish dah bersih... 
If pakai yang lain... 6-7 helai pun belum tentu bersih lagi.... Hahahaha..!

Maaf laaa... Mummy nie ada penyakit was-was desas desus sikit...! hahaha...



See.... Johnson's Baby Skincare Wipes nie memang sentiasa ada dalam 
handbag Mummy or Beg Al-Aish... 
*Sorry Mummy tak sempat snap picture dalam beg Al-Aish...*

Kengkadang if Mummy nak cepat... Then nak solat... 
Mummy pun capai je wipes ni untuk remove make up...

Senang je remove make up dengan wipes nie... Macam yang Mummy cakap tadi...
Memang bersih dan yakin yang make up dah remove...

Terus lelaju ambik wudhuk dan solat...!! (~,~)v

Mummy suke sebab tisu ni bebetul basah dah wangi ikut tahap yang Mummy suke..

Sebab kalau wangi sangat pun Mummy is tak gemar...
Hahahaha...!

Mummy kan cerewet dan memilih orang nye... hahahaha...!!




Website : Johnson's Baby 

Untuk tengok apa lagi produk Johnson's Baby... Boleh pergi ke web site dorang...


Komen~Komen~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...